Nordea Tour kvalet på Rya blev en mycket lyckad tillställning av många skäl. Om vi börjar med vädret hade vi strålande sol och i princip ingen vind första dagen. Andra dagen bjöd på lite tuffare förhållanden då vinden tilltog lite, perfekt Ryaväder utan att det blev för tufft. Banan fick mycket beröm av spelarna, vissa sa att de var de bästa greenerna de hade spelat på under hela säsongen. Ett stort tack till banpersonalen och alla frivilliga som ställt upp med att kratta bunkrar mm. Nästa faktor som bidrog till att tävlingen blev lyckad var alla frivilliga medlemmar som hjälpte till med resultatrapportering och som forecaddies, starters och rangevärdar. Ett stort tack till er. Jag vill även framföra ett stort tack till representanterna från Svenska Golfförbundet som fanns på plats under tävlingen.

Pricken över i:et var givetvis att tävlingen blev väldigt spännande på slutet. Så spännande att det fick spelas två särspel, ett om första platsen och ett där fyra spelare gjorde upp om de två sista kvalplatserna. Vinnaren av tävlingen blev Jakob Hansson från Haninge som vann efter en mycket snygg birdie på andra särspelshålet, ett stort grattis.

Noah Barth som var enda Ryaspelaren i startfältet lyckades spela upp sig till en delad 17:e plats efter att ha gått på par sista dagen. Bra spelat Noah!

Resultat

Tack Rya 2015

 

Nordea Tourkval 2015
Fyra nervösa spelare på första särspelshålet.