Ladies and Gentlemen har funnits på Rya i många år. För oss som nyligen kommit med i den varma gemenskapen känns årets säsong som  den allra bästa såklart.
Många trevliga torsdagsförmiddagar har gänget samlats för att spela golf där alla, såväl damer som herrar 55+, slår ut från tee 48. Damer och herrar spelar i varsin klass men i mixade bollar. Drygt 30-talet återkommande spelare har varit med sedan i våras –  dock inte alla samtidigt. Som mest har vi varit 24 i samma omgång.
Torsdagen den 31 augusti var det dags för den årliga utflykten. Målet för årets golfrunda på annan bana var Ystad GK, som vi har utbyte med. Trots avståndet och hot om dåligt väder var det ändå tolv glada spelare från Rya GK, lottade i  fyra bollar, som startade i solsken och tolv nästan lika glada spelare som kom i mål efter omgångar av regn de sista nio hålen. Visst var det långt att åka men väl värt besöket, tyckte de flesta. Bäst lyckades paret Tufvesson med Barbro som vinnare av damklassen och Claes som vinnare av herrklassen.
Nu ser vi fram mot de torsdagar (och en fredag) som är kvar och avslutningsrundan den 12 oktober med gemensam lunch. Anhöriga och den som valt att inte spela just denna gång är välkommen att vara med på lunchen. Anmälan till golfen – som vanligt på Min golf och till lunchen på anslagstavlan i klubbhuset.  // Lena Sundström


Från vänster: Billy Diné, Kerstin Olsson, Anna-Lena Svensson, Sonja Persson, Bengt Persson, Peter Carlson, Barbro Tufvesson, Claes Tufvesson, Gun Diné, Lena Sundström, Lars G Bengtsson och Britt-Mari Horvath