Hickory-SM i match avgjort på soldränkt Viken

Sista juni och första juli smattrade golfhistoriska sällskapets vita fana i den friska vinden ovanför strandgräs, sanddyner och den 94-åriga golfklubben i Viken. Av de 44 startande i matchtävlingen (open) kvalificerade sig 16 för söndagens spel, och de som inte gick vidare hade då möjlighet att göra upp om Molanders Hickory Trophy (slag, netto). Båda tävlingarna avgjordes över nio hål där ofta sista putten blev avgörande inför passerande badgäster och åskådarna på klubbhusets veranda.

 

En skuffelse var att damklassen måste ställas in på grund av för få anmälda.

 

Svenske mästaren från Rya

Svensk mästare blev David Johansson, Rya, som i finalen lyckades besegra Henrik Peyron från hemmaklubben med klara 4/3. Vinnarrececeptet innehöll bland annat ett imponerande långt spel med låga järnettor som borrade sig genom finalrundans tilltagande nordvästvind. Davids offer tidigare under finaldagen var Mats Gylldorf, Ljunghusen och Rikard Steinert, Helsingborgs GK, medan Henrik i tur och ordning eliminerade Ulf Svensson från Omberg och Jonas Fack, liksom Henrik, från hemmaklubben på Viken.

 

I matchen om bronsplaketten lyckades Bengt Gustafsson, hemmahörande både på Isaberg och Viken, hålla nerverna i styr och med matchens sista putt besegra Viktor Sjöö från Lunds Akademiska.