Golfveckan inleddes traditionsenligt med Ryas Wide Open söndagen den 22 juli. Tävlingen har en ny sponsor i år, Löwander & Partners, som ställde upp med fina priser och tilltugg både på banan och när man var klar. Ett stort tack!

Tävlingen var som vanligt fulltecknad och vi spelade två kanonstarter. Det fina vädret, banans utmärkta kondition och den trevliga spelformen (4-mannalag där de tre bästa resultaten per hål räknas) bidrog till mycket fina resultat. Inte mindre än nio lag hade 120 poäng eller bättre! Bäst av alla lyckades lag Swedlog (Anneli Andersson, BG Jönsson, Lars Andersson och Pontus Andersson) med 125 poäng. Ett stort grattis och bra spelat!

Topp 9 Ryas Wide Open by Löwander & Partners

 

Kommande tävlingar

Tisdag 24 juli: Tre klubbor och en putter
18 hål poängbogey. Tre valfria klubbor och en putter

Ännu en gång blev det bevisat att resultaten inte påverkas så mycket trots att man bara spelar med 4 klubbor. Hela fem spelare spelade bättre än sin hcp och bäst av alla var Sten Wallmark och Dennis Kjellin som båda hade 40 poäng. Sten vann eftersom han har lägre hcp. Trea blev en av våra duktiga juniorer Axel Pedersen på 38 poäng, samma poäng som Ann-Kristin Norlander och Anette Wemmert som kom 4:a och 5:a.


Sten Wallmark håller ett mycket trevligt tacktal

Resultat

Onsdag 25 juli: Cancerslaget Per Wahlströms Utmaning
18 hål bästboll poängbogey där intäkterna går till Cancerfonden.

Denna tävlingen lockade även i år många deltagare (82 tvåmannalag) och utmärkta resultat. Bäst lyckade Axel Pedersen och Marlene Lennartsson med 45 poäng, en päng mer än lagen som kom på plats 2-5. Marlene som jobbar som greenkeeper här på Rya började spela golf för någon månad sedan och har redan gått ner till hcp 33 och detta var hennes första tävling. Vilken tävlingsdebut. Även Axel jobbar på banan nu på sommaren.


Axel och Marlene tar emot första priset!

Ett stort tack till alla sponsorer och deltagare som bidrog till att vi samlade in mycket pengar till Cancerfonden och fick en mycket trevlig dag.

Resultat

Fredag 27 juli: Halmstad Golfhuvudstaden
Rolig partävling i spelformen 2-manna scramble med mycket attraktivt prisbord.

Vilka resultat det blev! Det krävdes 61 slag netto för att komma på prisplats och det vinnande laget hade det vinnande laget (Kevin Fröderberg-Quist och Sebastian Thuresson) hade 55 slag netto. Två blev hemmaspelarna Stefan Kallenberg och Magnus Jendland på 59 netto (61 brutto), samma resultat som paren som kom plats 3-5. Noterbart var att Axel Pedersen var med i toppen på tredje tävlingen i rad (Axel spelade med Rasmus Stenfeldt som även han jobbar som greenkeeper på Rya)


Vinnarna (tv) och tvåarna (th) omgivna av representanter från Halmstad.

Resultat

Lördag 28 juli: Golfkrogens Dag
18 hål individuell tävling med avslutande grillfest.

A klass: Slagtävling

B och C klass: Slaggolf

Årets golfvecka avslutades på bästa sätt med bra spel, fint väder och en fantastisk trevlig avslutningsmiddag i restaurangen. Hugo Sundström dominerade i A-klassen genom att gå på 73 brutto/65 netto vilket innebar att segermarginalen till nästa spelare var hela 8 slag! B-klassen vanns av Bengt Persson på 67 netto, ett slag före Donald Eriksson. Segraren i C-klassen, Britt Lilja, lyckades och gå under 70 slag och var med sina 69 netto ett slag bättre en de som kom på plats 2-4.

Resultat

Avslutningsvis ett stort tack till alla medlemmar och gäster som spelat tävlingarna, tävlingskommittén som lagt ner många timmar på att planera och genomföra tävlingarna, sponsorerna som ställt upp med fina priser och sist men inte minst vår banpersonal som sett till att vår bana håller mycket hög klass trots den rådande värmen/torkan.