Söndagen den 23 juni spelades en av Rya populäraste tävlingar, PING MASTERS. Ca 150 deltagare, perfekt sommarväder, banan i fin kondition och ett fantastiskt prisbord bidrog till att även årets tävling blev en succé.

A-klassen blev extremt jämn i toppen. Inte mindre än fem spelare hade 70 slag netto. Anders Wallerman från PGA National vann eftersom hade lägst hcp. Övriga som hade 70 slag var Lars Kvist (Albatross GK, 2:a), Tommy Ström (Båstad, 3:a), Nils-Jörgen Hagman (Rya, 4:a) och Fredrik Linné (Rya, 5:a). Som det inte var nog med det var det sju spelare som hade 71 slag och fem spelare som hade 72 slag. Snacka om jämnt i toppen.

Bruttopriset vanns av Ryas Felix Diné på imponerande 68 slag (minus 3).

Pristagare A-klassen

B-klassen vanns också av en gäst, Per Alderbrink från Vasatorp, på utmärkta 67 slag netto. Stefan Jansson (Rya) tog hem silverplatsen på 70 slag, ett slag bättre än Peter Silvén (Rya) som blev 3:a.

Juniorklassen vanns av Landskronaspelaren Oscar Hermansen på utmärkta 68 slag netto. Sofia Fousek (Rya) knep andraplatsen på 69 slag och Sebastian Bäckbom (Rya) blev 3:a på 71 slag. Bruttoklassen vanns av Edvin Jerlebo (Barsebäck, 76 slag).

Oscar Hermansen

Ett stort tack till PING och Patrik Bäckbom som inte bara var sponsor utan även tävlingsledare. Även ett stort tack till Patriks hjälpredor Catrin, Lisa och Jim för en kanoninsats.