Söndag 14 juli

Golfveckan inleddes traditionsenligt med Ryas Wide Open Nivå by Löwander & Partners. Tävlingen var som vanligt fulltecknad, 48 lag /192 spelare, vilket innebar en förmiddags- och en eftermiddags kanonstart. Banpersonalen hade gjort ett fantastiskt jobb med att få banan i bra skick efter förra veckans skyfall. Vinnande laget som bestod av Paul Maughan, Marcus Arveheim, Caspar Brentegani och Ulf Kraft hade hela 129 poäng (3 bästa resultaten per hål räknades) vilket var 2 poäng mer än lagen som på plats 2-4.

Resultat

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som står, hus och utomhus
Sponsorn Ulf Löwander hälsar morgongruppen välkomna.


Måndag 15 jul – 3 klubbor och en Putter
Ännu en klassiker på Rya där det som vanligt visar sig att det går att prestera bra resultat med bara fyra klubbor. Bäst av alla lyckades Hugo Sundström som hade hela 40 poäng efter att ha gått banan på imponerande 70 slag brutto. Sten Wahlström, Malin Sundström och Britta Rundström lyckades också gå bättre än sitt hcp (37 poäng).

Resultat

Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som sitter, personer som står och inomhus
Vinnaren Hugo Sundström

Onsdag 17 juli Ladies Invitation by din-X
En gammal klassiker som är tillbaka på golfveckan. 18 hål greensome där dam bjuder in herre och som mr din-X himself Jan Pålsson uttryckte det på prisutdelningen; Det får inte vara någon man delar morgontidningen med.

Konceptet med att alla slå från samma tee (tee48) är kvar vilket visar sig vara mycket uppskattat. Hela sju lag hade 40 poäng eller mer vilket är mycket imponerande. Bäst av alla var Nicklas och Lilian Persson som hade hela 47 poäng vilket var hela fem poäng bättre än Karin Friberg och Ulf Olsson (2:a) och Malin Sundström och Lennart Christiansson (3:a).

Resultat

Från vänster: Vinnarna Lilian och Nicklas Persson, Jan Pålsson (sponsor) och Britta Rundström (tävlingsledare)

Torsdag 18 juli Cancerslaget
158 spelare (79 lag), strålande väder och spel samt en massa pengar till välgörande ändamål. Tävlingsledningen hade gjort ett fantastiskt jobb med att ”ragga” finfina priser och stämningen var på topp. Spelformen var fyrboll (bästboll) och bäst av alla lyckades Thomas Lööf och Mats Karlsson som spelade ihop hela 45 poäng trots Thomas sneda utslag på ettan. Hela sex lag hade 44 poäng och bröderna Johansson (Eric och David) blev 2:a på lägre hcp efter att ha lyckas med att kombinera sina birdies optimalt (totalt 8 st).

Thomas Lööf (tv) håller tacktal. Rya ordf Lars Wahlström (th) var prisutdelare (och hade 44 poäng)

Lördag 20 juli Golfveckans Final by Restaurang Rya
Avslutningen av golfveckan gick i samma stil som övriga tävlingar; strålande väder, bra stämning och bra resultat. På kvällen samlades spelare och några som inte spelade på dagen för prisutdelning och middag i restaurangen. A-klassen vanns av Lena Boström på 69 slag netto, ett slag bättre än Svenne Lidén som kom 2:a. B-klassen vanns av Karin Ohlsson på 65 slag netto , fyra slag bättre än Annika Ek på andra plats. I C-klassen kom tre spelare in på 38 poäng och Thorwald Häll stod som segrare (lägre hcp). Britta Rundström blev 2:a och Britt Lilja 3:a.

Resultat

Axplock från golfveckan 2019