Många förknippar klubbmästerskapshelgen med tufft väder men i år kunde inte förhållandena varit bättre. Strålande sol och svag vind bidrog till en fantastiskt trevlig tävling. Upplägget sedan några år tillbaka är att de som både vill delta i ”Stora KM” och den kategori man tillhör kan göra detta.

Dam KM som spelades över 54 hål vanns av Loredana Petrini-Wahlström som var 16 slag före Kristina Andersson på andra plats. Bronsmedaljen vanns av Celine Petersson.

Herr KM som spelas över 72 hål blev betydligt jämnare. Felix Diné kopplade tidigt greppet genom en finfin 69 på första varvet och inför sista rundan hade han en ledning på fem slag. Som vi alla vet kan mycket hända och halvvägs in på sista ronden var det fyra spelare (Felix, Kalle Lindberg, Jonas Kanje och Per Levin) som tampades om segern. Felix som hade det ganska tungt på första nio bet ihop och stabilt spel på sista nio gjorde att han stod som segrare med två slags marginal till Jonas Kanje. Kalle Lindberg var ytterligare ett slag efter och Levin slutade på fjärde plats ett slag efter Kalle.

Kategorimästare
Junior: Axel Pedersen
D50: Agneta Lindquist
H22: Felix Diné
H40: Eric Johansson
H50: Per Levin
H60: Stefan Lindberg
H70: Anders Lindquist
H75: Arne Ström

Ett stort grattis till alla klubbmästare som även är kvalificerade till att vara med och möta Göteborgs Golf klubb den 14 september och ett stort tack till tävlingsledaren Alf Frithiof och hans team som såg till så att tävlingen blev mycket lyckad. Vi vill även gratulera Nicklas Persson som gjorde HIO på hål 2 på tredjevarvet (inledde birdie-hio).

Prisutdelning sker som vanligt på höstmötet.