Vett och etikett

Som gäst på Rya Golfklubb är du skyldig att följa de regler som klubben har fastställt för vistelse i klubbhuset och dess angränsade delar samt på banan.

Hyra av golfbil
Rya har tio eldrivna golfbilar för uthyrning till medlemmar och gäster. Tidigare har det krävts läkarintyg för att få hyra bil, men det gäller inte längre. Dock gäller läkarintyg för att få köra egen bil – den skall vara eldriven och ha godkända registreringsskyltar. Kontakta klubbchefen om du vill ha tillstånd att köra egen golfbil.
Körkort för personbil (behörighet B) krävs för att få köra golfbil.

Hyra av vagn
Vagnar finns att hyra. Vagn hyr du i vår shop.

Övningsområde
Övningsområdet med driving range och greener för närspelsträning är öppet dagligen under säsong och tillgängligt även för gäster. Köp av polletter eller rangekort sker i shop. Det går även att köpa bollar med kreditkort uppe vid rangen.

Banpersonal
Banpersonalen har företräde. Spelarna måste invänta klartecken från banpersonalen innan slaget slås.

Hundar
Hundar får vistas med koppel i området kring klubbhuset, på golfbanan samt området för driving range. Däremot är hund ej tillåten vid tävling eller i golfkrogen.

Barn i barnvagn
Barn i barnvagn får medtas vid sällskapsspel på egen risk.

Klädsel
Rya Golfklubb har en modern syn på välvårdad klädsel vid golfspel. Detta innebär t ex att jeans och t-shirt är tillåtna om de är välvårdade. Däremot tillåter vi inte träningsoverall, mysbyxor, badbyxor eller liknande plagg.

Kepsar och alla andra huvudbonader tas av vid besök i golfkrogen och klubbrum. Tänk på övriga medlemmar och ta därför inte av dig skorna eller ha fuktiga plagg på dig i golfkrogen och klubbrum.

Softspikes
Vi rekommenderar våra medlemmar och gäster att använda skor med softspikes. Spikskor är inte tillåtna inomhus!

Paus vid kiosken
Det är tillåtet att ta en paus på högst 5 minuter efter hål 9.  Om efterföljande grupp inte önskar ta paus har den rätt att gå igenom.

Speltempo
Rya Golfklubbs idealtid är max 4 timmar för en fyrboll.

Säkerhet
Området kring Rya Golfklubb är ett attraktivt och välbesökt område, som kräver att golfspelare tar hänsyn till detta. Det är förbjudet att slå ut på hål 4 och 15 när det finns personer eller fordon på vägen längs hålet.

Om Rya
Rya Golfklubb bildades 1934 och hette då Helsingkrona GK. Klubben bytte namn till Rya 1936 och blev året efter invald i SGF som 19:e klubb i landet.
Hitta hit

Tag av vid avfarten 27 Rydebäck från E20/E6. Kör ca 300 m till rondellen vid växtvaruhuset Blomsterlandet. Ta höger i rondellen mot RÅÅ och kör 1,6 km till skylt. Sväng vänster vid skylt Golfbana.

Kontakta oss

RYA Golfklubb
Rya golfbaneväg 20
255 92 HELSINGBORG
Telefon: 042-22 01 82
E-Post: info@rya.nu