rya-damerna


Årets större evenemang

Klicka HÄR och du får Ryadamernas verksamhetsberättelse 2018 som pdf i ord och bild.

Senaste Nytt 2018

29 juni, Ryas nationella damdagDamkommitténs ordförande Barbro Tufvesson och Sonja Persson, nationella damdagens projektledare, på båda sidor om vinnaren i A-klassen Barbro Hosch från S:t Arild GK.
På bilden nedan i mitten vinnaren i B-klassen Anna Wetterstrand från Tegelberga GK.

Ryas nationella damdag spelades den 29 juni i fantastiskt sommarväder. Totalt deltog hela 74 deltagare, varav 46 damer från många olika skåneklubbar och 28 hemmaspelare. Tävlingen avgjordes i två klasser och i båda kom segraren från en gästklubb. A-klassen vanns av Barbro Hosch från S:t Arild på fina 68 slag och B-klassen av Anna Wetterstrand från Tegelberga GK på 33 poäng. Tävlingar om närmast hål och längsta drive i båda klasserna ingick också. Lloredana Wahlström-Petrini hade bästa bruttoscoren på 78 slag.

Vår fantastiska bana, ett digert prisbord och en god lunch i form av caesarsallad uppskattades av alla deltagarna, som dessutom fick med sig en kasse med krukor från Månsgård med sig hem.

14 juni
Skåneserien Zon Nord Kat 3, omgång 2. Ryas lag denna gång: Kitty Gullstrand, Ann-Charlotte Plogner, Britt-Mari Horvath och Lena Holmström.

Andra omgången 2018 spelades den 14 juni på  St Arild GK.
– Lite trötta o avblåsta, men St Arild har vi gjort. Alla nöjda med sina bollar. Heltorr och hård bana med gröna, tuffa greener. Ja, det blev en härlig runda, berättar Kitty.
– Bra arrangemang och trevliga medspelare, meddelade Ann-Charlotte.
Med en 3:e plats för dagen behåller laget sin fina 2:a plats inför nästa omgång på Woodlands den 7 augusti.
Två omgångar återstår innan ev final på Bokskogen GK den 27 september 2018.

13 juniSkåneserien Zon Nord Kat 2, omgång 2. Ryas lag denna gång: Eva Kullving, Britt Lilja, Elisabeth Meijling Marcusson och Eva Wahlström. Här med priserna för vinnande lag i omgång 2.

Andra omgången 2018 spelades den 13 juni på Ven och S:t Ibb GK. Hela laget spelade fantastiskt bra och tog hem segern för dagen och klättrade upp till 6:e plats totalt av de elva lag som är med i gruppen. Två omgångar återstår innan ev final i Trelleborg den 18 september 2018.

12 juniD50, div 1, omgång 2. Ryas lag: Lena Boström, Loredana Petrini-Wahlström och Cilla G Lindberg.

Andra omgången 2018 spelades den 12 juni på vackra Ljunghusens gk. Banan var efter omständigheterna i god kondition och vädrets makter hade vi med oss, dock blåste det upp och vinden kom i spel de sista 9 hålen. Det blev en lyckad dag och laget spelade upp sig till en 2:a placering i serien, endast 1 slag från ledande Barsebäck. Det kommer att bli en spännande sista omgång på Österlen den 14 augusti.
Starkt spelat laget!

29 maj Ryadamernas LAGTÄVLING med prisutdelning tisdag 29 maj 2018.
Lagtävling alltid sista tisdagen i månaden med lunch (för den som vill) och prisutdelning för den senaste månadens tisdagstävlingar.
Strålande sol och resultat. Lagtävlingen vanns av lag Persson/Lilja med 46 poäng och bättre inrunda före Tufvesson/Tyrén.
På plats var även 4:e- och 5:e-lagen med Stjernberg/Karlsson och Remmelgas/Ahl.
Maj månads övriga pristagare på plats fick motta presentkort och applåder.
Se fler bilder

24 majDen 24 maj spelade Ryas damer den traditionella årliga matchen mot Båstads damer. Ryas damer vann på hemmabana med 3-1 och fick behålla vandringspriset, en kvinna i blått, ytterligare ett år.

8 majD50, div 1, omgång 1: I Ryas lag spelade Loredana Petrini-Wahlström, Jessica Kinell och Cilla G Lindberg

Första omgången 2018 spelades den 8 maj på Vasatorps Classic. Det blev en bra dag på banan, både när det gäller spel och väder. Laget spelade in sig på en tredjeplats, efter Kristianstad och Ljunghusen, det skiljer endast 4 slag till ledning.
Snygg jobbat tjejer!

 

Damkommittén 2018

Eva Kullving, Barbro Tufvesson (ordf), Lena Sundström, Kristina (Tina) Andersson och Eva Hägg (adj).

Damernas tisdagsgolf (18 hål)
NYTT fr o m 22 maj 2018!
Vi startade våra tisdagstävlingar den 10 april i år. Inledningsvis spelade vi i tre klasser, slaggolf och slag. Det har inte fallit så väl ut hos våra damer. Och självklart är vi inte sämre än vi kan ändra oss 🙂
Från och med 22 maj återgår vi därför till förra årets spelordning med en klass, blandad lottning och slaggolf för alla. Sista tisdagen i varje månad är det lagspel, exempelvis greensome eller bästboll. Efter tävlingen äter vi lunch tillsammans (för den som vill) och förrättar prisutdelning för månadens tävlingar.
Första start är klockan 09:00. Tävlingen är öppen för alla damer som är medlemmar på Rya med hcp 36 eller lägre. Startavgiften är 40 kr per gång som går till prisbordet i form av presentkort som delas ut en gång i månaden. Vi har en Order of merit över säsongen (Kitty Gullstrand vann Ugglan 2017).
Säsongsupptakten genomfördes med tävling och information samt middag på kvällen den 24 april.

RAW (Rya After Work) Golf (9 hål)
Eftersom det inte är alla, som har möjlighet att spela tidigt på en vardag, har vi RAW Golf. Det vänder sig till tjejer och damer, som arbetar och kanske inte heller har tid att spela 18 hål.
På begäran: Nu även spel under juli, dock ej under golfveckan den 24 juli.
Första start är tills vidare 17:30 och i tävlingen räknas 9 hål. Spelavgift är 20 kr per gång. Alla spelar i en klass och det är slaggolf. De som vill kan fortsätta spela 18 hål men de sista 9 hålen är utom tävlan. Här får varje Ryamedlem lov att ta med sig en gäst till tävlingen, greenfee 100 kr. Gästen anmäls genom mail till info@rya.nu.

DAMERNAS SERIESPEL 2018 (prel. datum och tider)

DelaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Om Rya
Rya Golfklubb bildades 1934 och hette då Helsingkrona GK. Klubben bytte namn till Rya 1936 och blev året efter invald i SGF som 19:e klubb i landet.
Hitta hit
Tag av vid avfarten 27 Rydebäck från E20/E6. Håll höger och kör ca 300 m till rondellen till höger om växtvaruhuset PLANTAGEN. Ta höger i rondellen mot RÅÅ och kör 1,6 km till skylt. Sväng vänster vid skylt Golfbana.
Kontakta oss

RYA Golfklubb
Rya golfbaneväg 20
255 92 HELSINGBORG
Telefon: 042-22 01 82
E-Post: info@rya.nu

Senaste nytt