1 maj på Rya innebär Omegaslaget. Årets tävling spelades i mycket tufft väder; regn och ca 10 sekundmeters vind. Trots vädret bjöds det på riktigt bra spel av många lag. Efter första rundan delade tre lag ledningen efter att ha gått på fina 69 slag (Gustav Adell / Pontus Gad, Nicklas Glans/Anton Wejshag och Fredric Sundberg som spelar med Ryas Joakim Löfström).

Adell / Gad började andra rundan på bästa tänkbara sätt med en albatross! på första hålet. Några hål senare blev det lite svajigare då de gjorde trippelbogey på 8:an. Gad /Adell fick till slut ihop en 74 runda vilket innebar +1 totalt. Bakifrån dök två andra lag upp efter mycket fina andrarundor. Christoffer Pålsson och Adam Guedra noterade en fin 72 runda trots en snöplig dubbelbogey på hål 16 där de treputtade från kort avstånd. Paret hamnade på +1 totalt. Niclas Fasth och Magnus Svahlin hade bästa eftermiddagsrundan på 70 slag trots vattenbesök på sista hålet, totalt +2 vilket innebar att de missade särspelet med ett slag.

Pontus Gad och Gustav Adell avgjorde redan på första särspelshålet (hål 4) med ett säkert par. Christoffer och Adam hamnade i svårt bunkerläge och trots Adams fina bunkerslag lyckades de inte sänka parputten.


Särspelet är avgjort

Tävlings enda renodlade tjejlag var vår egen stjärna Linn Grant som spelade med landslagskompisen Amanda Linnér. Efter en ganska tung inledning på morgonen ryckte tjejerna upp sig och hamnade till slut på en 20:e plats (77+77).


Amanda och Linn

Ett stort tack till alla spelarna, tävlingens sponsor Bergströms Ur samt domaren och tävlingsledningen. Vi ser redan fram emot nästa års tävling då den spelas för 50:e gången.

Resultat

 


Topp tre tillsammans med Andreas från Bergströms Ur.