Söndag 5 juli
Trots Covid-19, ett mycket nyckfullt väder med sol, ösregn och stormbyar lyckades vi framgångsrikt genomföra årets upplaga av Rya Wide Open by Löwander & Partners.

Segrade, med fantastiska 125 poäng gjorde Lag Varannan green Varannan vatten: Malin Sundström, Kathrine Ekelund, Oscar Sundström och Per Ekelund.

Länk till resultatlistan


Sponsorn Ulf Löwander med Linn Grant.

Segrande laget före start tillsammans med tävlingsledare Margareta Ström

Segrande laget hämtar pris

Sexorna Lag Bäckbom/Råvik före start
Delar av lag Småland som blev 2:a
Lag Wittboldt/Grant som blev 5:a
Delar av lag Pålsson/Carlsson som blev 3:aMåndag 6 juli

”Tre klubbor och en putter” räcker länge om man ser till resultaten i måndagens tävling.
Kanske är det till hjälp att lämna de flesta klubborna kvar hemma, de riktigt sneda slagen uteblir och outpinnar och vattenhinder är plötsligt långt borta, man behöver ju inte ta i för man når ju ändå inte hela vägen fram till pinnen .
Tävlingens sponsor Sundsgården la ned mycket jobb för att i Coronatider göra tävlingen till en trevlig golfupplevelse på vår fina bana.
Vi tackar Sundsgården och alla glada spelare som trots hårda vindar och lite regn gjorde måndagen i golfveckan till en dag vi kan glädjas åt samt gratulerar Per Cedergren från Allerum till segern.
Rolf Martinsen // Tävlingsledare

Resultatlista

Vinnaren Per Cedergren (tv) och Sundsgårdens representant Frank Norling (th)
Ludvig Uhr (5:a och bästa junior) tillsammans med sponsorn

Onsdag 8 juli

Även i år fick vi möjligheten att arrangera den roliga tävlingen Ladies Invitation by DinX. Mycket trevlig form där dam bjuder in herre till greensome-spel från tee 48. Denna dag hade vinden lugnat sig något och vi fick även se solen titta fram mellan molnen. 

För vissa blev den nya parkonstellationen väldigt lyckad. Vi hade två par med fina 44 poäng, fick särskiljas på hcp.

1: a platsen togs av Helene Pålsson och Ingemar Granquist och 2:a blev Lena Ahl och Lars Ohlsson.

Resultat:
https://mingolf.golf.se/Competition/2224160#/competition/2224160/results

Stort tack till sponsorn DinX genom Jan Pålsson för ett trevligt arrangemang.  

Från vänster: Vinnarna tillsammans med Jan Pålsson (sponsor) och Lena Boström (tävlingsledare)

Torsdag 9 juli

Under golfveckan i torsdags spelades partävlingen Cancerslaget – Per Wahlströms Utmaning på Rya GK. Vädret stod arrangörerna bi och Rya visade sig i sin finaste prakt för de 86 tävlande lagen. Tävlingens största syfte är att samla in pengar till Cancerfonden, något som tävlingen gjort i 11 år. I år var tävlingens vinnare två unga tjejer, Ebba Nordstedt och Sahra Thurdin som med 49 poäng vann Hovs Hallars förstapris, två poäng före 2an.

Ryas medlemmar och våra green-fee gäster var generösa, betalade glatt både tävlings- och parkeringsavgifter. De köpte möjligheten att vinna bollar och la bud på en originaltavla, som skänks av Bjärekonstnären Charlotta Hedberg. Alla pengar som kom in under dagen kommer som tidigare år att oavkortat gå till Cancerfonden. Det totala insamlade värdet är inte klart i skrivande stund men kommer presenteras på hemsidan.

Rya och tävlingsledningen vill tacka alla medarbetare, sponsorer och spelare vilka gör tävlingen och insamlingen möjlig.

Vinnarna Sahra Thurdin och Ebba Nordstedt som skrapade ihop hela 49 poäng efter fantastiskt spel av båda två.
Tack till alla som deltog och skänkte pengar som går till Cancerfonden

Resultat
https://mingolf.golf.se/Competition/2224167#/competition/2224167/results

Lördag 11 juli
Golfveckan avslutades traditionsenligt med Golfkrogens Dag. Med tanke på Coronatider byttes avslutningsmiddagen ut mot grillade hamburgare ute på banan. Ett stort tack till vår restaurang för fina priser och goda hamburgare.
I år spelades tävlingen som lagtävling (2-mannalag) och spelformen var 6 hål fyrboll (i folkmun bästboll), 6 hål greensome och 6 hål foursome. Det var två rutinerade Ryaherrar, Henrik Rasmussen och Bosse Sperling, som vann på utmärkta 43 poäng, en poäng mer än Anette och Jonas Wemmert.

Resultatlista
https://mingolf.golf.se/Competition/2226982#/competition/2226982/results

Avslutningsvis vill vi tacka alla som har tävlat, sponsrat och varit tävlingsledare för en underbar golfvecka.