Nu är det nationella seriespelet i full gång. Ryas damer som spelar division 1 på Öijareds GK ligger i skrivande stund på 9:e plats (av 14 lag). Damerna inledde med två foursome ronder igår morse och Agneta Lindquist och Linn Grant hade en utmärkt 73:a (+1). På eftermiddagen var det singelspel där Linn inte helt oväntat hade lagets bästa score (69 slag). I morse var det återigen dags för foursome där Rya hade 80 (Linn och Agneta) och 83 slag (Jennifer Allmark och Tina Ovlund). Just nu spelas 4 ronden (fyrboll) där Jennifer bildar par med Birgitta Petersson och Linn bildar par med Celine Petersson.

Våra herrar inledde division 2 spelet här på Rya i morse. Första ronden var foursome där det bästa av lagets två resultat räknas. Våra par inledde strålande. Noah Barth och Christian Nordstedt hade 70 slag och Joakim Löfström och David Johansson hade 72 slag. Rya delar ledningen på -1 efter första ronden. Nu på eftermiddagen spelas Fyrboll (Bästboll) och Rya fortsätter att spela bra. Noah och Hugo Sundström är -3 efter 9 hål och Joakim och Christian är -1 efter 7 hål.

Hugo Sundström (tv) och Noah Barth (th) efter 9 håls spel i fredagens bästboll. Noah har precis sänkt en birdieputt på 18 (de började på 10:an) vilket innebär -3 efter halva ronden.

Uppdatering fredag kväll
Ryas herrar gjorde en mycket stark andra runda (bästboll) med ronderna 63 slag (Hugo och Noah) och 67 slag (Christian och Joakim). Som det ser ut nu är det Båstad (-16), Rya (-13) och Karlshamn (-10) som kommer att göra upp om vilka två lag som går upp till division 1 nästa år.

Ryas damer spelade också bästboll under eftermiddagen. Laget ligger just nu 9:a efter ronderna 67 slag (Celine och Linn) och 85 slag (Jennifer och Birgitta). Alla lagen har dock inte spelat färdigt i skrivande stund.

Vi ser emot en spännande morgondag och önskar bägge lagen lycka till!

Uppdatering lördag
Ryas damer avslutade med singelscorerna 64 (Linn), 82 (Jennifer), 86 (Celine) och 93 (Agneta) vilket innebar avancemang till en 7:e plats. Målsättningen var att komma ”någonstans i mitten” vilket uppnåddes med tanke på det var 14 lag med. Bra kämpat och extra roligt med Linns sista runda på -8.

Herrarna halkade ner till en tredjeplats efter förmiddagens foursome (Felix Diné och Noah 72 slag, David och Christian 78 slag) och de avslutade singlarna ((Joakim 74, Christian och Noah 77, Felix 79) . Båstad vann och Karlshamn kom tvåa. Bra kämpat!