Ryas damlag åkte till Öijareds GK tidigt i onsdags för ett inspelsvarv på Gamla Banan på eftermiddagen inför veckans seriespel där programmet såg ut som följer:

Dag 1: Foursome och Singel
Dag 2: Foursome och Bästboll
Dag 3: Singel

Målsättningen inför veckan var att hamna i mitten av resultatlistan där 14 lag skulle delta.

Laget möttes av bromsarnas paradis och landets högsta temperaturer på en mycket tuff och utmanande skogsbana designad av Douglas Brasier (1960) och rekonstruerad av Pierre Fulke 2006. En mycket kuperad skogsbana med tighta fairways, enorma greenbunkrar intill upphöjda och extremt ondulerade greener. Ondulerade greener som får Rya GKs 9:e green att verka tämligen lätt.

Efter tre extremt tuffa dagar med en värmebölja utan dess like var resultatet klart: Abbekås vann på totalt 1068 slag, tätt följt av tvåan Halmstad på 1081 slag och trean S:t Arild GK på 1101 slag. Ryas lag kom på 7:e plats med 1148 slag och säkrade därmed sin målsättning inför veckan. Vägen dit kantades av ömsom tandagnissel, ett riktigt jäklar anamma och en härlig laganda. Ett STORT TACK till alla i laget: Agneta, Birgitta, Celine, Jennifer, Linn, Tina. Ett STORT TACK till vår lagkapten Karin, som bistod på alla sätt på ett formidabelt och humoristiskt sätt. En särskild ELOGE till vår junior Celine, som trots en otäck bromsallergireaktion ställde upp och spelade varje dag.

Individuellt vann vår egen Linn Grant. Och som hon vann! Hon säkrade vinsten med säker hand med ett enastående banrekord på 64 slag, 8 under par, under sista dagen! Hon förbättrade därmed det gamla banrekordet med hela 5 slag på den 5 500 meter långa banan! Med ett spel som den säkraste Laura Davies under sina glansdagar i början av 2000-talet tog hon sig långtslående förbi alla snillrikt utplacerade fairwaybunkrar och kunde med lätthet attackera de extremt svåra flaggplaceringarna, som vi andra vanliga dödliga kämpade för att bemästra. Ett STORT GRATTIS till dig, Linn, och ett lika STORT TACK till dig för att du ställer upp på ett så enastående sätt för klubbens serielag.

TACK för den här veckan, tjejer – och ADJÖ till alla bromsars stora paradis!

/Jennifer – stolt lagmedlem och beundrarinna av vårt stjärnskott Linn

#ryagk #serielaget2021 #tacktjejer #linngrantoutstanding