Det är roligt att vara medlem på Rya

Rya Golfklubb är sedan 2005 en aktieägd medlemsklubb där innehavet av en aktie i Rya Golf AB ger rätten till spel på klubbens banor och i övrigt möjligheten att nyttja hela anläggningen. Från och med 2015 har du även möjlighet att bli medlem och få spelrätt på vår 6-hålsbana Rya East – utan att vara aktieägare.

Rya Old Course – En av Sveriges mest omtyckta bana
Att ha Rya som hemmaklubb innebär att du, förutom att du får spela golf på en trevlig och vacker bana, också har möjlighet att vara en del av den trevliga gemenskapen vi har här på klubben. Vi värnar om våra medlemmar och har en fin klubbkänsla och en hel del aktiviteter att delta i, om du så önskar. Om du gillar föreningsliv kanske du är intresserad av att var involverad i en kommitté på klubben. Klicka på respektive kommittés sida för att läsa mer.

Under huvudsäsongen (normalt april-oktober) har vi tidsbokning på Rya Old Course. Medlemmar kan boka tider 28 dagar före sina speldatum via Min Golf. På lördags- och söndagsförmiddagar är tiderna xx.20, xx.30, xx40, xx.50 endast bokningsbara av medlemmar fram till 3 dagar före, därefter blir starttiderna tillgängliga för både medlemmar och gäster. 
Tiderna xx.00 och xx.10 på lördags- och söndagsförmiddagarna är bokningsbara för gäster fram till 3 dagar före, därefter blir de tillgängliga för både medlemmar och gäster. Det finns även möjlighet att förboka tider längre fram än 28 dagar och då tillkommer en förbokningsavgift på 50 kr/person.

Varje medlem kan max ha 6 samtidiga bokningar varav max 3 stycken på helger.

 

Rya East Course
Vår 6-hålsbana Rya East Course ger dig som medlem möjlighet att spela ”okomplicerad golf”. Här behöver du inte boka starttid utan det är bara att dyka upp. Är det kö vid första hålet lägger du en boll i rännan eller spelar med någon du möter. Rya East är den perfekta banan både för nybörjare, som har målsättningen att få handicap, och för erfarna spelare, som har begränsat med tid. Banan består av två par-4 hål och fyra par-3 hål. Den är öppen året runt med ”sommar greener”.

 

Klubbhus och andra faciliteter
Vår banas och klubbhus läge är unikt i att det är endast en cykel- och gångbana, som skiljer dem och stranden åt. Numera är stranden utanför banans gränser, men det är inte så många år sedan spelare som slagit lite snett fick traska ner i sanden och slå upp sig på banan igen. 

Omklädningsrummen finns i en separat byggnad där du har tillgång till dusch, toalett och bastu med magisk utsikt.

Som medlem i Rya har du även möjlighet att få tillgång till förvaringsutrymme för golfbagar och skåp i våra omklädningsrum. Antal platser är begränsade och förknippade med en avgift.

 

Rya Krog
Ett medlemskap i Rya handlar inte bara om golf. Vi ser det som en självklarhet att erbjuda dig som medlem en restaurang med god mat och trevlig service. Du skall känna dig välkommen oavsett om du bara vill slinka in och ta något att dricka eller komma hit en kväll och äta middag med vänner och bekanta.

Träningsområden / Svingstudio
Som medlem på Rya har du även tillgång till tre stycken puttinggreener, drivingrange samt två övningsområden där du kan träna med egna bollar. I december 2014 invigde vi vår svingstudio, som medlemmar med studiokort har tillgång till i perioden november-mars.

Sandstrand
Bara några meter nedanför vårt klubbhus finns en underbar sandstrand där medlemmar och gäster brukar bada.

Juniorverksamhet
Vi vill att Rya skall vara en perfekt klubb för knattar och juniorer, som tycker om att spela eller börja spela golf. Det skall vara roligt att åka vara på Rya. För att tillgodose alla ungdomar som vill träna har vi delat in vår juniorträning i Golfkul, Breddträning och Tävlingsgruppen. Juniorer som gillar att tävla kan delta i våra populära måndagstävlingar och för de som fått handicap finns även klubbtävlingar samt möjligheten att få representera klubben i olika sammanhang. Vartannat år spelar vi en utbytesmatch mot en skotsk golfklubb, Inverness, något som är enormt uppskattat av alla.

När våra ungdomar inte är ute på någon av våra banor brukar de bada på vår fina strand, träna på våra fina övningsområden eller bara ”chilla” i klubbhuset.

Aktiviteter för damer
Vi har en mycket aktiv damkommitté som anordnar en mängd aktiviteter. Varje tisdag under säsong spelar damerna Tisdagstävling, varje vecka är det ett nytt format.  Ett annat populärt inslag är damernas olika temakvällar som kan handla om allt i från fysisk träning och golfregler till mode och mat. Ryas damer har även utbyte med ett antal andra klubbar. Se mer under Damkommitté-fliken.

Rya har fyra olika damlag, som tävlar mot andra skåneklubbar i Skåneserien.

Aktiviteter för herrar
En gammal populär tradition på Rya är Herrarnas Onsdagsgolf, som är öppen för alla manliga seniormedlemmar. De spelar på morgonen med samma format varje vecka.

Vidare deltar Rya med minst ett lag i varje ålderskategori i seriespelen H22, H40, H50, H60, H70, H75 och H80.

Ladies and Gentlemen
Ladies and Gentlemen är en grupp där både damer och herrar kan tävla på vår härliga bana under lättsamma former. Gruppen har funnits i många år och spelar normalt på torsdagar under den varma årstiden.
Om du är minst 50 år och RYA-medlem är du välkommen att spela med oss. Vi har en startavgift på 20:- som går till vinster som delas ut när vi samlas efter varje spelomgång. Anmälan görs via Min Golf.

Bridge
Rya Bridgeklubb startades av ett antal entusiaster för ett antal år sedan. Alla Ryamedlemmar är givetvis välkomna och bridgeteamet blir bara större och större. Speldagar tisdagar och söndagar.

Besök RGK Bridgeklubbs sida

Greenfeesamarbeten
Alla medlemmar med full spelrätt på Rya Old Course har möjlighet att spela på ett antal fina banor till reducerade priser.
Samarbetsklubbar

 

Om Rya
Rya Golfklubb bildades 1934 och hette då Helsingkrona GK. Klubben bytte namn till Rya 1936 och blev året efter invald i SGF som 19:e klubb i landet.
Hitta hit

Tag av vid avfarten 27 Rydebäck från E20/E6. Kör ca 300 m till rondellen vid växtvaruhuset Blomsterlandet. Ta höger i rondellen mot RÅÅ och kör 1,6 km till skylt. Sväng vänster vid skylt Golfbana.

Kontakta oss

RYA Golfklubb
Rya golfbaneväg 20
255 92 HELSINGBORG
Telefon: 042-22 01 82
E-Post: info@rya.nu

Senaste nytt